Na de pandemie en recente trends zoals The Great Resignation, stilletjes stoppen en jobhoppen, is het rekruteringsspel volledig veranderd. Vaardigheden die vroeger prioriteit kregen bij sollicitatiegesprekken, zoals de technische vaardigheden die op een cv staan, zijn niet langer de meest aantrekkelijke eigenschappen waar werkgevers naar op zoek zijn.

In plaats daarvan zijn rekruteringsmanagers erop gebrand om vaardigheden te identificeren die andere vaardigheden opbouwen. Uit onderzoek van mijn bedrijf, Cappfinity, blijkt dat mensen door deze vijf gedragsvaardigheden als basis te hebben, nieuwe vaardigheden en talenten kunnen opdoen en deze gedurende hun hele loopbaan kunnen blijven gebruiken.

De beste manier om jezelf te begrijpen vanuit het perspectief van vaardigheden, is door na te denken over de dingen waar je goed in bent, maar ook over de dingen waar je energie van krijgt. Die twee componenten zullen je echt in staat stellen om die vaardigheid tot een kracht te ontwikkelen. Hier zijn de vijf vaardigheden die we hebben geïdentificeerd waarvan rekruteringsmanagers het meest onder de indruk zijn in de huidige competitieve werkomgeving, en hoe u ze bij uzelf kunt herkennen.

NIEUWSGIERIGHEID
Als je geweldige vragen stelt, de wereld om je heen onderzoekt en altijd je horizon verruimt, beschouw nieuwsgierigheid dan als een vaardigheid van jou. Je vindt nieuwe situaties en ervaringen vaak spannend omdat ze je kansen bieden om meer te ontdekken.

Om dit te demonstreren in de setting van een sollicitatiegesprek, moet u nadenken over de manieren waarop het stellen van goede vragen u heeft ondersteund in uw werk. Denk aan een moment waarop je door nieuwsgierigheid informatie kon verzamelen om iets sneller of efficiënter te doen, op de werkplek of zelfs buiten de werkplek, en benadruk dat voorbeeld aan de interviewer.

LEERGIERIGHEID
Vind je het leuk om nieuwe dingen te leren over een breed scala aan onderwerpen? Kun je snel schakelen van het ontdekken van informatie over één ding en het toepassen ervan, om vervolgens snel verder te gaan met iets nieuws? Zo ja, overweeg dan om behendigheid te leren als een van uw vaardigheden.

Zorg ervoor dat u aan rekruteringsmanagers de tijden doorgeeft waarin u iets hebt geleerd en het snel hebt toegepast, of zelfs een tijd waarin u iets nieuws moest leren en uw manier van denken moest aanpassen.

GROEI MINDSET
Degenen met een groeimindset hebben de wens om nieuwe uitdagingen aan te gaan, zelfs als ze doorzettingsvermogen nodig hebben om te slagen. Ze hebben een innerlijke overtuiging dat ze hun doelen kunnen bereiken en vinden het motiverend om aan onbekende projecten te werken.

Het is belangrijk om het onderscheid te maken dat degenen met een groeimindset projecten zoeken die moeilijk zijn om hun doorzettingsvermogen en veerkracht te tonen, in plaats van open te staan voor alle kansen waarin ze denken succesvol te kunnen zijn. Als u in een interview een tijd benadrukt waarin u een uitdaging wist te overwinnen waardoor u kon groeien, kunt u deze kracht laten zien.

KRITISCHE ANALYSE
Als je het vermogen hebt om problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en het leuk vindt om met meerdere mensen te overleggen om de volgende stappen te identificeren en weloverwogen beslissingen te nemen, dan ben je misschien een expert in kritische analyse. Je bent in staat om complexe concepten te begrijpen, inclusief numerieke informatie, en kan thema’s tekenen. Je hoeft niet per se een wiskundige te zijn, maar mogelijk heb je interesse in data. Beschrijf een tijd waarin het hebben van een ander perspectief op iets toegevoegd aan een project op het werk.

SAMENWERKING
Degenen die weten dat samenwerken met anderen de beste manier is om resultaten te bereiken, en die het leuk vinden om bij te dragen aan en het behalen van gedeelde doelen, kunnen samenwerking toevoegen aan hun lijst met vaardigheden. Je werkt waarschijnlijk persoonlijk en virtueel goed en weet hoe je je communicatiestijl kunt aanpassen. Zorg ervoor dat je je gesprekspartner laat zien wat voor soort teamgenoot je wilt zijn en hoe je van plan bent om op je werk te verschijnen als ze je deze rol zouden geven.

Het is belangrijk om deze vaardigheden te zien als versnellers waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen in je carrière. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe rol, weer aan het werk gaat of net bent afgestudeerd, door deze vaardigheden onder de aandacht te brengen bij rekruteringsmanagers, laat je zien dat je niet alleen gekwalificeerd bent voor de rol waarvoor je wordt geïnterviewd, maar dat je ook het potentieel hebt om groeien en doorstromen naar grotere leiderschapsrollen in de organisatie.

Het hebben van deze zal je ook helpen om je als individu verder te ontwikkelen. Alles bij elkaar geven de vaardigheden je inzicht in jezelf, hoe je informatie gebruikt, hoe je jezelf uitdaagt en hoe je bent met anderen. Dit is wat je de basis zal geven om verder te gaan en extra sterke punten en talenten op te bouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *