KNPV TRAINING

De sport die ik beoefen met mijn Duitse Herders is de KNPV. Er zijn veel takken van sport die je met je hond kunt bedrijven, het is maar waar je hart ligt. Regelmatig ben ik ook te vinden bij de VDH vereniging KG Bareveld waar ik ook graag de kunst mag afkijken. M.n opbouw van een pup is grandioos bij de VDHMet een aantal vrienden train het KNPV programma PHI. Dat is toch het programma binnen de KNPV waar de meeste africhters voor gaan. Met einddoel de KNPV Kampioenschappen in Eindhoven. Helaas is dat mij op 3 punten na nog niet gelukt, maar we blijven er voor trainen. In september zal ik met een nieuwe pup van het D-nest proberen om weer zo hoog mogelijk te eindigen.

 

Een andere hondensport dat mijn belangstelling heeft is mondioring dat zich net in Nederland aan het ontwikkelen is. Mondioring is nog uitgebreider dan de KNPV waar de hond de helper tot staan moet brengen in diverse situaties. Het is de allerjongste hondensport programma, in Belgie traint met al jaren Mondioring.

Zodra er in het Noorden een vereniging Mondioring gaat trainen zal ik een van de eersten zijn die zich hiervoor aanmeldt. Wij trainen 's winters met onze honden altijd binnen in lokaties en bereiden ze voor op het evenement Kersttreffen....dit is zo geweldig!