Injoy Hoeve

German Shepherd Kennel v. Injoy Hoeve

Duitse Herder Africhtingkennel “Van Injoy hoeve” is in 2000 opgericht door mij (Joyce) en mijn voormalige partner. Na enige jaren Mechelaars te hebben afgericht wou ik mijn hart laten spreken en een sprong in het diepe maken door voor een Duitse Herder te kiezen in de KNPV. Natuurlijk was ik mij ervan bewust dat het een lange weg zou worden om erkenning te krijgen, maar ik hou van uitdagingen. Zo ben ik nu eenmaal.

De eerste Duitse Herder was onze stammoeder van de kennel Foetsie von Haus Sodom, die nu inmiddels haar PHI certificaat met lof heeft behaald. Het eerste nestje is geboren op 25 maart 2002. Een nest van 7 puppies, waarvan 4 teven en 3 reuen. Twee teven zijn momenteel nog actief in de sport en uiteraard qua reuen Acume. Atos is voor persoonsbeveiliging ingezet en doet daar nog steeds naar behoren dienst.

De eerste combinatie van onze kennel was Foetsie von Haus Sodom x Maiko van ’t Heukske. De keuze voor deze combinatie had te voornamelijk te maken met de tekortkoming van Foetsie. Ik kijk naar de tekortkoming van de teef en ga dan op zoek.

Wat is de beste combinatie? Uitgangspunt Duitse Herders fokken die geschikt zijn voor de KNPV. Wat ook zeer belangrijk is zijn de bloedlijnen van de moeder- en vaderhond. Een studie die ik heb gevolgd met de boeken van Ruud Haak.

 

In februari 2004 is het B-nest geboren, de combinatie Foetsie von Haus Sodom x Carlo van ’t Oerdijkerland. Daaruit zijn drie geweldig meiden gekomen. Bitch, Brenda (Strike) en Balou.

Op 1 november 2004 is het C-nest geboren , de combinatie Foetsie von Haus Sodom x Greif van het Zuidpark. Het nest bestaat uit 4 teven en 3 reuen. Met trots kan ik zeggen dat alle pups in de sport zijn terecht gekomen . Zowel naar de VDH, IPO en KNPV.

In september 2011 wordt het D-nest verwacht, de combinatie Acume v. Injoy Hoeve X Roxy v.d. Hane Hoeve. Wederom een combinatie die garant staat voor pittige pups die qua erfelijkheid en karakter aan aanwist zijn voor de KNPV sport.

 

 

bog 1 bog 2 bog 3 bog 4 bog 5